Op onze medewerkers en de ZRA’s, die onder onze organisatie vallen. Ze hebben een enorme brok kennis in huis, zijn enthousiast en verlenen echt onafhankelijk advies.

In 2017 wordt de nieuwe Wet op de Reisovereenkomst van kracht. Datzelfde geldt voor privacywet AVG. Al veel voorbereidingen getroffen?

Eerlijk gezegd maak ik me nog niet druk. Natuurlijk volg ik de richtlijnen van de ANVR, maar ik merk dat er nog veel onduidelijkheden zijn. Door de lange kabinetsformatie lopen we in Nederland wat achter.

Welke ontwikkeling in de branche houdt je het meest bezig?

Een goed rendement is momenteel het grootste probleem. We plussen nu bijna tien procent, maar het netto resultaat blijft achter. Als voorzitter van inkoopcoöperatie ITAC spreek ik veel collega´s en ik merk dat dit probleem overal speelt. Mijn advies: laat je niet afschepen en kijk naar naar leveranciers waar je wél fatsoenlijke commissies kunt krijgen. Een aantal nieuwe partijen biedt interessante mogelijkheden.

Heb je met drie winkels nog wel tijd om zelf op vakantie te gaan?

Daar maken we tijd voor. In oktober ben ik bijvoorbeeld nog naar Turkije geweest. Dat blijft een geweldig land. Vietnam vind ik ook fantastisch: de vriendelijke mensen, het eten, de verscheidenheid...

Je bent nu 63. Denk je al na over je pensioen?

Als ik gezond blijf, ga ik zeker niet op mijn 66e stoppen. Dit is leven! Genieten doe ik al heel lang.